sâmbătă, 23 aprilie 2011

Iepuraşul vine cu amintiri!

Cartoon Network, principalul canal care transmitea desene animate din SUA, ne oferea în fiecare zi numeroase personaje hazlii în episoade care variau de la 10 la 30 de minute. Uneori însă aveam plăcerea de a petrece mai bine de o oră în faţa micului ecran pentru a vedea un film!

The Pagemaster

Aventură, fantezie, horror - plăcerea de a citi şi lecţiile de viaţă pe care ni le oferă lectura sunt surprinse în filmul lansat în 1994 sub numele de "The Pagemaster"(Stăpânul Paginilor)

Macaulay Culkin în rolul unui copil mult prea fricos şi precaut, Richard Tyler, se transformă într-un desen animat şi se confruntă cu o lume imaginară care îl învaţă prietenia, curajul şi magia lumii cărţilor.
Animaţia şi paleta coloristică face ca filmul să fie o plăcere de urmărit, iar personajele carismatice sigur pot deveni prietenii oricărui copil.

Dacă nu l-aţi prins la TV în anii '90 vi-l recomand la orice vârstă, e o lecţie ce merită învăţată!


The Phantom Tollbooth
Milo, un puşti plictisit care pierdea mereu timpul, este plimbat printr-o lume imaginară în care învaţă importanţa literelor şi cifrelor şi îşi recapătă respectul pentru rostul timpului şi al ordinii în gândire.

Filmul lansat pe micile ecrane în anul 1992 şi reluat de mai multe ori pe Cartoon Network este bazat pe cartea cu acelaşi nume a lui Norton Juster scrisă în 1961.

Urmariţi-l pe Milo şi pe căţelul Tic-Tac cum redescoperă valoarea timpului şi poate vă vor motiva să nu mai irosiţi nicio secundă din viaţa voastră!




Scooby Doo on Zombie Island
Este prima aventură în care neînfricatele personaje din Scooby Doo se confruntă cu adevăraţi zombies undeva în peisajul mlaştinilor din Louisiana şi care prezintă imagini mult mai violente decât ne obşnuiseră producătorii.

Lansată în 1998, producţia a devenit un succes şi a dat startul unui lanţ de filme care îl aveau ca star pe căţelul maroniu iubit de toţi, pe nimeni altul decât Scooby Doo.



The Little Troll Prince
Povestea mea preferata pe care o urmăream în ajunul Crăciunului în fiecare an era cea a piticului Boo din munţii Norvegiei.

Prin bunătatea descoperită în prietenie el se transformă din monstruleţ cu inima de gheţă într-un pitic cu inima caldă plină de iubire.

"The Little Troll Prince" este o povestioară impresionantă, lansată ca desen animat în 1987, care mi-a vrăjit copilăria şi mi-a însutit bucuria sărbătorilor de iarnă.



Puteţi urmări întreaga poveste pe youtube!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu