joi, 31 martie 2011

ROM - Senzații tari și în '90!




Ciocolata ROM, una dintre cele mai longevive branduri românești, care și-a păstrat rețeta din 1964, nu avea cum să nu facă senzații și printre colegii noștri de joacă.
Se pare că ținem foarte mult la acest brand din moment ce, atunci când  în urma  unei strategii de marketing ROM și-a schimbat ambalajul, promovând steagul Statelor Unite. Reacțiile au fost evident, negative, iar pe Facebook lumea cerea vechiul ambalaj. Cu siguranță scopul acestei reclame a fost atins, revenindu-se în scurt timp la ROM-ul pe care îl știam.




Tu și eu, prieteni buni vom fi mereu - Koukou Roukou



Dacă tot am fost "invadați" de produse din străinătate la începutul anilor 90, putem spune că și grecii au avut succes cu napolitana cu un nume cel puțin haios: Koukou Roukou (KuKu Ruku, Cucurucu etc). Și pentru că tot era moda abțibildurilor, era imposibil ca cei de la Kokou Roukou să nu vină cu o astfel de strategie de marketing.

Pentru cei interesați, napolitana se mai produce încă în Grecia, evident sub un alt ambalaj. Dacă doriți totuși să depănați anumite amintiri, o puteți face la pagina de facebook a Koukou Roukou.

De ce una și nu două?





Jocul "Portocale" ne amintește cu drag de clasele primare, când trăiam emoțiile primilor ani de școală  și trebuia să ne obișnuim cu trezitul la ora 7. 

Amuzant și tensionat, jocul se adresa în special copiilor din clasele mici, dar asta nu înseamnă că am încetat să îl mai jucăm și după ce am mai crescut.

"Regulile" jocului erau bine stabilite, astfel că fiecare trebuia să își folosească atenția și memoria cât mai bine pentru a nu fi eliminați.

Cu sau "fără zahăr"?

Eu zic Fără Zahăr, clar!

În 2001 se naşte trupa de moldoveni haioşi Fără Zahăr, formată din Bobi şi Bobo. Versurile amuzante, umorul şi satira sunt principalele caracteristici ale celor doi băieţi neîndulciţi, care au câştigat chiar şi Discul de Aur la vânzarea primului lor album.

"Sandu" şi "Dunitru"  sunt cele mai faine melodii ale lor.
Părerea mea!
În 2010 a apărut ultima lor melodie, Lugu, Lugu, semn că trupa nu se dă bătută, Bobi şi Bobo continuând să ne amuze cu născocirile lor.


Mmmmbop

2009
1996













Pe cei de la "Hanson" obişnuiam să îi ascult cu o deosebită plăcere şi, cum aveam vreo 7-10 ani pe timpul când "Mmmbop" era la modă, bineînţeles că preferatul meu era cel mai mic dintre ei, Zachary. Cei trei fraţi s-au unit într-o formaţie din 1992 şi continuă să cânte şi astăzi.

Deşi toţi sunt căsătoriţi şi au propriii copii, pasiunea pentru muzică nu a încetat să se transforme în melodii frumoase şi energice.

Printre cele mai populare cântece ale lor se numără: "Mmmmbop", "If Only", "Save Me", "Where's The Love" şi multe altele.


Tamagoci - invazia animăluțelor electronice


Apărut pe piața din România după anii 1996, jocul Tamagoci a devenit foarte repede la modă, câștigând teren atât în inimiile copiilor, cât și a adolescenților. Ce nu știam atunci, însă, e faptul că pe lângă bucuria pe care ti-o oferea în momentul în care îți creai propriul tamagoci, jocul avea și alte obiective, precum creșterea responsabilității copilului. Datorită dimensiunii reduse, jocul Tamagoci te putea însoți peste tot, la școală, în parc, în excursie etc. Și ca să vedeți ce impact a avut această jucărie, regizorii japonezi au realizat Tamagoci:The Movie, iar psihologia folosește un termen ca "the Tamacogi effect".

Surprizele din Chipicao



Cornurile cu ciocolată Chipicao au reușit să intre în Top10 dulciuri care ne-au fascinat în anii copilăriei. Un adevărat nume la momentul respectiv, azi Chipicao mai înseamnă colecțiile de surprize care se găsesc în sertarele celor mai mulți dintre noi.
De neuitat, sunt colegii împătimiți care primeau zilnic doza de cornuri Chipicao care, bucurie pentru firma producătoare, se vindeau ca...pâinea caldă.

Rabă speriat de Rozi

Cât de dor îmi e de umorul de calitate! De glumele inteligente, subtile și decente! Când mă gândesc la programele de divertisment de acum, îi deplâng sincer pe cei care n-au apucat vremea „Știrilor de sâmbăta asta!” Și cred că îmi împărtășiți nostalgia anilor 90' când o trupă de ardeleni ne făcea să rădem cu lacrimi!
Printre protagoniști - Rabă și Rozi, C-tin Trofin și Ovidiu Uscat. Cum i-am putea uita, de altfel, pe simpaticul, dar fricosul Rabă, și nemiloasa Rozi? Dar pe reporterul Viorel Muncaciu, care deși este trimis pe teren, nu este niciodată „la subiect?” Vă mai aduceți aminte de serile de sâmbătă când nu ratați nicio emisiune?

Animal X

Vierme, Şopârlă şi Hienă au fost descoperiţi de Laurenţiu Duţă (3SE), toţi trei fiind constănţeni. Trupa a apărut în 1999, iar în 2000 a ieşit primul lor album "N-am crezut". În scurt timp, animăluţele au reuşit să domine toate topurile muzicale româneşti şi au câştigat numeroase premii muzicale şi internaţionale.

"N-am crezut", "Să pot ierta", "Pentru ea" sunt printre cele mai populare piese a celor de la Animal X, iar videoclipurile lor, unele dintre cele mai apreciate şi difuzate pe posturile muzicale.

În 2005, se mai alătură trupei alţi trei membri - Martziano, King Tzapu şi Tzetze - schimbându-şi totodată şi sitlul muzical, din Dance în Rock. Dar, pentru mulţi fani ai Animal X, această schimbare nu a fost foarte bine primită, fapt pentru care succesul formaţiei a scăzut vizibil. Cu toate acestea, trupa există şi produce în continuare.


miercuri, 30 martie 2011

Pornim într-o aventură!


Cine a pus ochii pe romanele lui Constantin Chiriţă, şi-a pus şi tot sufletul citindu-le.
Sunt cinci volume care nu ne-au lăsat să mâncăm, să ne jucăm sau să dormim, dar care ne-au purtat prin aventuri cot la cot cu Tic(uşor) – Prâslea grupului, Ursu – “vlăjganul cu priviri vultureşti”, Laura – fata în alb, Victor – conducătorul cu “priviri adânci”, Maria – visătoarea soră a lui Tic, Dan – băiatul echilibrat şi mereu solidar.

    * Cavalerii florii de cireş (numit inițial Teroarea neagră)
    * Castelul fetei în alb
    * Roata norocului
    * Aripi de zăpadă (numit iniţial Teroarea albă)
    * Drum bun, Cireşari

Ele au fost ecranizate în anii 1970 ca serial de televiziune. Acesta s-a bucurat de succes chiar şi când a fost reluat în anii ’90.



Seria de cărţi a fost relansată curând în cadrul Bibliotecii Ziarului Jurnalul Naţional. 

O relecturare prinde bine...aşa că puneţi-vă în luna iunie cireşe după urechi şi sufletul la gură, porniţi din nou într-o aventură!

Ţară, ţară, vrem ostaşi!!!



Poate unul dintre cele mai amuzante şi captivante jocuri ale copilăriei a fost "Ţară, ţară, vrem ostaşi!". Simplu de jucat, dinamic şi îţi consuma destul de multă energie, astfel că seara când trebuia să te duci acasă, picai mort de oboseală.

Regulile erau simple: se făceau două grupe de copii, iar cu cât eram mai mulţi, cu atât mai bine. Totul începea atunci când unul dintre "oastaşii" unei ţări îşi exprima dorinţa de a recruta şi mai mulţi ostaşi de la cealaltă ţară, desemnând pe unul dintre copii.

Misiunea alesului era de a alerga către ţara paralelă şi de a rupe rândurile. Dacă era suficient de puternic şi rândul se rupea, atunci ostaşul putea să fie devină cetăţean al noii ţări. În caz contrar, se întorcea cu coada între picioare la origini.

După cum vedeţi, nimic nu pare atât de greu într-un joc de copii, dar cu siguranţă meritau distracţia şi energia depusă.
Aşadar, aţi fost şi voi ostaşi sau nu?

Fă parte din gaşcă!!!

Vrem să îţi desoperim copilăria!

Arată-ne momentul când spuneai poezia la grădi! Dă-ne şi poezia!

Îţi aminteşti când vă certau bătrânii că vă jucaţi în faţa blocului sau când ai mers prima oară la mare/munte? Scrie o întâmplare haioasă...o peripeţie sau descrie gustul gumei turbo... 

Noi vrem să ştim cum ai trăit tu anii '90!


Trimite fotografia, textul...amintirea ta pe adresa: dincopilariamea@yahoo.com

sau postează-le pe Facebook!





Noi vom posta în această rubrică ce ai zis şi te vom înscrie într-o tombolă ce se va finaliza pe 1 iunie - ziua noastra!  Premiul este momentan "o surpriză"!


Trebuie să faci parte din gaşcă!!!

Mi-am pierdut batista!

Începând cu grădiniţa şi terminând cu anii din şcoala primară, "Batistuţa" a fost unul dintre jocurile preferate ale copiiilor din generaţia noastră. Idile nevinovate se năşteau jucând "Batistuţa".

Cine îşi pierdea batista, ameninţa colegii de joacă printr-un dans energic în jurul lor că va mânca bătaie de la mama dacă nu o va găsi. Norocosul sau norocoasa care deţinea batista primea un pupic pe obrăjor de la nefericitul care a pierdut-o. Astfel, dacă aveai noroc, îl/o pupai pe cel/cea de care îţi plăcea pe ascuns.

Un joc nevinovat de copii, de care îmi voi aminti cu plăcere şi haz când voi ajunge la bătrâneţe.

Ei copii....voi vă mai aduceţi aminte de frumoasa "Batistuţă"?

"Cutezătorii" vechi şi noi

Prima revistă "Cutezătorii" a apărut în 1967, în perioada comunistă, iar ultimul număr a fost editat cu o zi înainte de căderea regimului ceauşist. Deşi anii de apariţie ai revistei nu corespund copilăriei noastre, mulţi dintre noi, datorită  fraţilor şi surorilor mai mari, am avut ocazia să răsfoim şi să ne "delectăm" cu  manifestările cultului personalităţii lui Ceauşescu, ca să înţelegem mai bine ce a însemnat comunismul în România.


Revista s-a relansat în anul 2006 şi este dedicată copiilor între 8 şi 15 ani. Noul format s-a adaptat democraţiei şi promovează cultura, sportul, arta, inventivitatea şi creativitatea. Cititorii se pot înscrie chiar şi în Taberele Cutezătorilor şi pot câştiga premii.

Aşa arată "Cutezătorii" zilelor noastre

Aţi fost şi voi chinuiţi de amintiri?

"Amintirile mă chinuiesc,       
Amintirile mă răscolesc,
Nu mai reziiiissssssttttt!"


Aşa se plângeau cei de la 3SE (3 Sud-Est) cu piesa "Amintirile" care a "rupt gura târgului" cum se spune prin popor. Trupa dance s-a înfiinţat în 1997 cu piesa de debut "Ai plecat" care a spart toate topurile muzicale, fiind ascultată în toate discotecile din ţară.

În luna octombrie a primului an din mileniul III cei trei băieţi scot "Cartea şi CD-ul 3SE", prima carte de acest gen din România, fapt ce a condus la numirea membrilor formaţiei drept "Regii muzicii dance". Dar, cum orice lucru are şi un sfârşit, 3SE şi-au pierdut din notorietate, astfel că prin 2007 nimeni nu mai era atât de interesat de simpaticii băieţi.


POPCORN - revista adolescenţei mele!




Cred că fiecare adolescentă avea o revistă preferată pentru tineri sau poate chiar mai multe. Pentru multe dintre noi, POPCORN era cea mai faină şi o aşteptam cu sufletul la gură în fiecare lună deşi, după câte mi-aduc aminte era destul de scumpă. Eram nerăbdătoare să vedem cine va fi în posterele numărului viitor, cel mai important fiind cel în format A3 pe care ni-l puneam pe uşa sau pe tavanul dormitorului.




Bârfele despre cântăreţii străini le citeam pe nerăsuflate şi rezolvam toate testele despre dragoste, în speranţa că a doua zi îmi voi găsi sortitul. Iluzii adolescentine! Cu toate acestea, merită să ne aducem aminte cu plăcere de POPCORN, care continuă să se bucure de mare succes în rândul generaţiei tinere de azi în toată lumea.

Turbo - Super Bubble Gum



Cu siguranță toată lumea își amintește de minunata guma Turbo care a reușit să ne rămână în amintire până în zilele noastre. De ce zic minunată? Păi din următoarele motive:
•era foarte bună la gust
•avea surprize frumoase
•era ieftină şi se găsea peste tot
•ambalajul apărea în mai multe variante de culori: roşu, albastru, verde, galben.
•uneori (vara), surpriza se lipea de gumă când o desfăceai
Din păcate, firma turcească care a produs Turbo a fost cumpărată, iar britanicii care au achiziţionat-o nu s-au gândit să ne mai îmbucure cu surprinzele pe care le găseam în fiecare pachet. Dovadă că încă există fani Turbo, două cunoscute mărci de articole sportive îşi parfumează reprezentanţele cu un odorizant care aduce aminte de mirosul Turbo. "Parfumul" se vinde bine şi pe internet, la preţul de 35 de lei.

Colecţia completă de surprize şi povestea lor o găsiţi pe: colecţionaruldesurprize.wordpress.com

Întâlnire cu cei 116.000 de fani Turbo pe: facebook.com/Guma.Turbo





luni, 28 martie 2011

It's a Happy Nation!!!

Ace of Base, originară din Suedia, este aproape de-o seamă cu noi, s-a născut în 1990 şi reprezintă un trio pop format din Ulf Ekberg şi fraţii Jonas, Jenny şi Linn Berggren (a părăsit trupa în 2007). În 1994 apare primul lor album, The Sign,  care deţine şi acum recordul mondial Guinnes pentru "cel mai bine vândut album de debut".



Am crescut cu All That She Wants, Happy Nation, Beautiful Live, Don't Turn Around.



Băieţi de cartier



Trebuie să recunoaşteţi fetelor că obişnuiaţi să cumpăraţi toate revistele Popcorn şi Bravo ca să decupaţi toate pozele cu băieţii de la Backstreet Boys şi, cu siguranţă, pereţii şi uşa camerei voastre erau împânzite cu posterele formaţiei.
Se poate spune că este una dintre cele mai longevive formaţii de R&B/Pop Rock din lume. BSB s-a născut în 1993 şi există şi astăzi, după aproape 18 ani. Trupa se poate mândri cu faptul că membrii au rămas practic aceiaşi (A.J, Brian, Nick şi Howie), cu excepţia lui Kevin, care a decis să-şi facă o carieră pe cont propriu în 2006.
As Long As You Love Me, Everybody, I Want It That Way sunt doar câteva dintre piesele care le-au adus un succes imens celor cinci băieţi din Florida.



Cheeky, naughty, spicy, crazy...Spice Girls!

Este vorba bineînţeles despre trupa britanică Spice Girls, care a apărut în 1994. Cele cinci fete - Geri, Victoria, Melanie (Brown şi Chisholm) şi Emma - au cucerit topurile muzicale din întreaga lume, devenind în scurt timp cea mai cunoscută trupă feminină, mai ales între anii 1994 şi 2001. Primul lor album, Spice,  s-a vândut în peste 23 de milioane de exemplare.



Formaţia s-a destrămat în 2001, deşi nici una dintre membre nu a anunţat acest lucru în mod oficial. În 2007, fetele s-au reunit pentru un turneu internaţional şi au scos chiar şi un album cu cele mai bune piese ale lor, denumit Greatest Hits.


duminică, 27 martie 2011

Bună seara,România! Bună seara,București!





„Bună seara,România! Bună seara,București! Pro tv vă salută!” Vă mai aduceți aminte de celebrul salut al Andreei Esca? Era 1 decembrie 1995 când Pro tv-ul dădea tonul pe piața televiziunilor din România, cu noul său format american. Cine nu a așteptat cu sufletul la gură lansarea noii televiziuni? Mai ales ca promitea filme bune și programe tari!

Grunge - Looks like teen spirit

În timp ce unii îşi făceau ţepi perfecţi, alţii îşi creşteau plete şi îşi dădeau silinţa să arate cât mai şifonaţi. 

Stilul grunge, dezvoltat odată cu apariţia lui Kurt Cobain pe scena muzicii americane, a pus stăpânire pe cei care îşi îndreptau urechea peste ocean evitând sunetul Spice Girls şi Backstreet Boys. 

Cămăşi largi în carouri sub care se ascundeau tricouri cu formaţii, salopete de blugi, bandane colorate, tenişi, un lichior Tanita şi melodia “Smells like teen spirit” la casetofonul cu luminiţe pentru o noapte de neuitat prin anii '90...toamna...



Bărbierul din România

Adoptate din străinătate sau inventate pe parcurs, frizurile băieţilor nu păreau ieşite din context la vremea aceea.  Ce putea fi mai natural ca freza lui Nick de la N&D? 

Erau împărţiţi pe categorii: băieţii buni cu freza castron versus băieţii „răi” de cartier cu împletituri şi băieţii de discotecă cu părul oxigenat şi cu ţepi de 5 cm. Erau gangsteri mereu cu gluga pe capul ras, erau şiruri de împletituri pe tot capul, unii aveau codiţă sau chică, alţii breton colorat, şuviţe oxigenate etc. 


Ei băieţi...voi ce stil aveaţi?




La înălţime

Încă din secolul XVIII aceste încălţări au venit în ajutorul celor ce doreau să se simtă la înalţime. Platformele au fost purtate în special în perioada epocii disco, anii 1970 şi 1980.

Cele cinci fete picante - Spice Girls – trăiau pe picior mare, iar fanii lor nu se puteau lăsa mai prejos. Odată cu lansarea trupei în 1994 s-a relansat şi moda platformelor. Trupele de fete de la noi au adoptat şi ele trendul şi astfel trotuarele noastre s-au împânzit de aceste încălţări.




Sing Sing BB

Aoleu, inima mea cânta Cristina Rus (ardeleancă de fel) în '99-'00, alături de doi Feţi-Frumoşi. Îi vedeam pe Atomic, canalul de muzică preferat al tinerilor de acum 10 ani. 

Nu am avut prea mult timp parte de cei trei Sing Sing BB, dar de Cristina Rus cred că putem spune cu toţii că a crescut, s-a maturizat, s-a şi măritat, are şi copil şi, cel mai important, o carieră solo. Dar mai bine să ne-o amintim în formula când era mai tânără cu aproape 12 ani.



Tu Alin, Alin, Alin...Eşti băiatul cel mai fin!

Sweet Kiss de la Alin!
Se pare că sfârşitul anilor '90 a marcat apariţia a numeroase formaţii româneşti de muzică pop, latino. Este şi cazul celor de la Sweet Kiss - Irina, Nicoleta şi Laurenţiu - care au încălzit discotecile cu melodiile lor: Alin, Alin, M-ai părăsit, nu-mi pasă!, Floare albă, floare neagră şi multe altele.





Trupa a avut succes la momentul respectiv, dar s-a pierdut pe drum, vremurile s-au schimbat şi evoluat, de asemenea şi gusturile, şi Sweet Kiss s-a evaporat. Recent, Irina şi-a făcut apariţia la Neatza lui Răzvan şi Dani cu un remix al lui Alin, Alin, în speranţa că va reînvia vremurile demult apuse. A venit cu DJ Georgescu şi l-a mixat pe  Alin, care s-a mutat din discoteca anilor '90, în cluburile din ziua de azi.

Genial pentru Genius

Tot în 1998 apare şi Genius, o trupă formată din Oana Vincu, Cezar şi Ovidiu Hălmăgean. Îi recunoaşteţi după Oraşul trist, Macho Man, Ciocolata şi multe altele. Oana şi Cezar formează un cuplu de mai bine de 10 ani şi îşi încearcă norocul în America. Formaţia Genius a avut parte de succes, însă nu pentru mulţi ani, spre deosebire de Bambi care mai există şi astăzi.
Fetele erau, majoritatea, înnebunite după Cezar şi lanţurile lui groase de la gât, şi stăteau la coadă să cumpere casete audio piratate cu noile albume ale tinerilor.
Iată două dintre hit-urile celor trei Genius:





Surorile Bambi

Vă mai aduceţi aminte de cei Doi ochi căprui ai lui Bambi? Vă număraţi printre adolescentele care ascultau melodia asta la nesfârşit şi vi se rupea sufletul când auzeaţi versurile? Ei bine...fetele Raluca şi Denisa, surori dealtfel, au devenit Bambi în 1999, cu celebra piesă mai sus amintită şi au avut parte de un succes teribil. Le-aţi putut vedea şi la Pro Tv, la ştirile Junior, la Abracadabra, la Ba da, Ba nu sau la Feriţi-vă de măgăruş! 


Deşi au mai crescut niţeluş din '99 până astăzi, surorile cântă şi acum în aceeaşi formulă, şi-au păstrat numele copilăresc, de desene animate, mai umblă când cu un fotbalist sau cu altul şi cântă mai mult manele şi muzică sârbească. Dar...să ne reamintim de vremurile bune!

Faimoasele Andre(le) au cucerit inimile adolescentelor

În toamna anului 1998, pe piaţa muzicală românească apare formaţia Andre, din două tinere Andree (Antonescu şi Bălan) cu piesa La întâlnire şi au evoluat uimitor de repede, apărând la toate emisiunile Tv ale vremii, iar melodiile lor au fost difuzate pe toate posturile de radio. Au înnebunit fetiţele cu codiţele lor împletite, cu tricourile şi pantalonii cât mai scurţi, cu minunaţii pantofi cu platformă.


Deşi acum versurile cântecelor Andre ni se par puerile, amuzante şi nu ne dăm seama cum de le urmăream peste tot la televizor şi la radio, trebuie să recunoaştem că ne-au încântat copilăria. Astăzi, Andreea Bălan - fără codiţe şi platforme - are o carieră solo, a trecut şi pe la Dansez pentru tine! şi duce o viaţă liniştită în continuare. Despre Andreea Antonescu nu vă pot spune prea multe, întrucât nu şi-a mai făcut apariţia pe la TV.
Printre melodiile cele mai faimoase ale fetelor se numără: Lasă-mă papa la mare!, Noapte de vis, Flori de tei, Liberă la mare.





sâmbătă, 26 martie 2011

Victime ale modei anilor '90

“Noi nu trăim în acord cu raţiunea, ci cu moda”, spunea Seneca şi cred că se referea la viitor, mai precis la moda anilor anii ’90, definită pretutindeni ca fiind cea mai deplorabilă perioadă din istoria trendurilor.

Dar tocmai asta o face să fie deosebită pentru cei care au trăit-o!

După stilul sobru, binedefinit al regimului comunist, în România a urmat o explozie de culori în haine, în păr şi o dorinţă de afirmare, de ieşire din anonimat. Unii mai mult se dezbrăcau decât se îmbrăcau, urmând exemplul starurilor internaţionale.

Tricouri taiate deasupra buricului, blugi albiţi cu clor, steluţe răsucite în păr, platforme, păr gelat sau fixat cu spumă Farmec sunt numai câteva dintre tendinţele vremii.

Haideţi să deschidem dulapul plin de amitiri şi să facem parada modei anilor ‘90 împreună!

Un cuvânt de început!

Salutări şi bine aţi accesat categoria noastră dedicată tuturor melodiilor, cântecelor, formaţiilor cele mai ascultate în anii copilăriei, care ne-au încântat şi distrat atâta timp cât am fost copii şi adolescenţi, care au dispărut odată cu trecerea anilor, dar de care ne vom aduce mereu aminte cu plăcere şi amuzament. Aici veţi găsi informaţii şi videoclipuri ale cântăreţilor din anii '90 şi 2000, atât de la noi, cât şi din străinătate.
Vă dorim vizionare şi distracţie plăcută!